Sushi Salad

Hallo allemaal,

 

Het is weer tijd voor een nieuw recept en deze week wil ik graag mijn "sushi salad" met jullie delen. Nou ja, het recept dan, want deze salade heb ik natuurlijk al opgesnoept! ;-)

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik gek ben op sushi en dat ik bepaalde restaurants graag bezoek! Een nadeel is vaak wel dat ik een opgeblazen buik krijg van de rijst. Daarom heb ik voor deze salade gekozen om sushi te maken zonder rijst, maar met quinoa. Dit geeft tevens een luchtige smaak, waardoor de sushi perfect in een salade past! 

Sushi rollen is, als je het voor het eerst doet, niet heel makkelijk. Maar oefening baart kunst en als je hier wat behendiger in wordt is de sushi zo gemaakt. 

 

Benodigdheden: 

* Nori vellen (+ sushi mat) 

* Quinoa 

* Tonijn uit blik (waterbasis)

* Komkommer

* Avocado

* Mayonaise

* Rode bietjes 

* Wassabi

 

Allereerst kook je de quinoa, ik heb gekozen voor zakjes zodat ik direct de juiste portie heb. Wil je liever zelf je portie bepalen onthoud dan, 1:2. Dit wil zeggen een kopje quinoa heeft 2 kopjes water nodig. 

Ondertussen snijd ik de komkommer, bietjes en avocado in de lengte in repen. Zorg dat de repen niet te dik zijn, anders krijg je straks moeite met het rollen van de nori vellen.

Lek de tonijn goed uit en mix deze met mayonaise en wasabi. Let goed op de verhoudingen die je gebruikt, te veel wassabi betekend erg pittig (of zout in sommige gevallen) en te veel mayonaise zorgt ervoor dat het geheel te "vochtig" wordt en het rollen lastig gaat.

Zodra de quinoa klaar is leg je een nori vel klaar, leg deze op een "sushi matje". Dit is een matje wat het rollen straks makkelijker maakt. Bestrijk de nori met een deel van de quinoa, zorg ervoor dat het hele vel bedekt is (niet te dik!). Verdeel nu in het midden van het vel (horizontaal) een "streep" van de tonijn mix. Aan de ene zijde leg je de komkommer repen en aan de andere zijde de avocado repen. Bovenop de tonijn leg je wat bieten reepjes. 

Nu komt het moeilijkste gedeelte, het rollen! Probeer het gedeelte dat het dichtst bij je ligt over het midden te "vouwen"  en van daaruit verder te rollen. Dus over de mix die je in een horizontale lijn op het vel gelegd hebt. Met het matje kun je de sushi rol aandrukken. Snijd nu met een scherp mes stukjes af. 

En voila!! De sushi is klaar!! Deze hoeft nu alleen nog gemengt te worden in een heerlijke salade!!! Ik koos ervoor om zoete aardappel reepjes in de oven te laten bakken en deze ertussen te leggen! Een heerlijke afwisseling van verschillende smaken! 

De salade kun je uiteraard maken zoals je zelf wilt! Voor een dressing raad ik aan om in de oosterse sferen te blijven en bijvoorbeeld sojasaus te mixen met mayonaise! Heerlijk!!! 

 

Mochten er mensen zijn die behoefte hebben aan een visuele uitleg om sushi te "rollen" laat het mij dan weten, dan laat ik jullie dit graag via een vlog zien! 

 

Heel veel succes en eetsmakelijk!! 

Liefs,

Bibi