Lente salade

Hallo lieve allen,

 

De lente is in volle bloei en dat betekend ook weer een verandering in ons eten! De afgelopen dagen had ik zin in een salade, maar totaal geen inspiratie om er een te maken. De behoefte aan wat "zwaarder" eten was behoorlijk groot. Ook vandaag had ik weer zoveel in in een salade, maar geen idee wat voor salade ik moest maken! Dus ben ik gaan wokken, maar terwijl ik aan het koken was schoot mij ineens te binnen; afgelopen voorjaar maakte ik (naar mijn moeders recept) heerlijke aardappelsalades!  

Makkelijk om te maken en ze vullen ook nog eens super! Voor Jeffrey heb ik deze wel eens gemaakt, zodat hij tijdens een lange vlucht een lekkere salade kon eten zonder dat hij al weer snel een "honger" gevoel kreeg. 

Mijn geheim voor deze salades? Suikervrije, biologische mayonaise!! Deze mayonaise heeft een iets wat zuurdere smaak, maar past perfect bij de gekookte aardappelen en zoete appel! 

Eerst kook ik wat (geschilde)  aardappelen, sperzieboontjes en een paar eitjes. Ondertussen snijd ik een rode ui, paprika, een aantal tomaten,een zoete appel en een komkommer in kleine stukjes.

Wanneer de aardappelen klaar zijn snijd ik deze in kleine blokjes en doe ik ze in een grote kom. Als de eieren klaar zijn laat ik er 2 liggen, de rest (stuk of 3/4) snijd ik in kleine stukjes en meng ik door de aardappelen. Vervolgens voeg ik alle andere ingrediënten, wat pijnboompitten en zonnebloempitten toe en zorg ik dat alles goed door elkaar gemengd is.

Voeg wat mayonaise toe aan het geheel en mix het dit goed door elkaar. Lekker is om met de kruiden te spelen, je kunt ervoor kiezen om ook pesto toe te voegen, maar andere kruiden zijn ook heerlijk!! Bijvoorbeeld bieslook voor een frisse smaak, of basilicum voor een meer mediteraine touch.

 Om de salade af te maken leg ik de overgebleven eieren bovenop en sprenkel ik wat kaas erover. En voila!! Klaar, je hebt een heerlijke salade die toch net even meer vult! 

Tip:  heerlijk wanneer je gaat barbecuen en een salade nodig hebt! 

Tot de volgende keer!! 

 

Liefs,

Bibi