Blog van Bibi Özdemir

Hallo lieve allen,

 

De lente is in volle bloei en dat betekend ook weer een verandering in ons eten! De afgelopen dagen had ik zin in een salade, maar totaal geen inspiratie om er een te maken. De behoefte aan wat "zwaarder" eten was behoorlijk groot. Ook vandaag had ik weer zoveel in in een salade, maar geen idee wat voor salade ik moest maken! Dus ben ik gaan wokken, maar terwijl ik aan het koken was schoot mij ineens te binnen; afgelopen voorjaar maakte ik (naar mijn moeders recept) heerlijke aardappelsalades!  

Hallo allemaal,

 

Het is weer tijd voor een nieuw recept en deze week wil ik graag mijn "sushi salad" met jullie delen. Nou ja, het recept dan, want deze salade heb ik natuurlijk al opgesnoept! ;-)

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik gek ben op sushi en dat ik bepaalde restaurants graag bezoek! Een nadeel is vaak wel dat ik een opgeblazen buik krijg van de rijst. Daarom heb ik voor deze salade gekozen om sushi te maken zonder rijst, maar met quinoa. Dit geeft tevens een luchtige smaak, waardoor de sushi perfect in een salade past! 

Hallo lieve allen,

 

In de ochtenden vind ik het heerlijk om een goed vullende smoothie te maken! Eigenlijk is dit gekomen door Marion! Toen Jeffrey en ik nog niet samen woonde, logeerde ik vaak bij hem en in de ochtenden maakte Marion dan altijd een smoothie! Ik merkte al vrij snel dat dit perfect voor mij was, want ik vind veel ontbijtjes al snel te zwaar. Op deze manier had ik een gezonde start van de dag en voelde ik mij al energiek! Dus dankjewel Marion!! 

Hallo lieve allemaal,

 

De rustige uurtjes van de zondag zijn aangebroken en ik kruip weer heerlijk achter mijn laptop om voor jullie te kunnen schrijven. Hebben jullie ook zo genoten van het mooie winterse weer? Ik houd er eerlijk gezegd wel van! Toch voel je dat het voorjaar er wel weer aan komt, het licht wordt feller en als het zonnetje doorbreekt voelt het warmer aan. Onbewust krijg ik dan meer behoefte aan fruit. Daarom heb ik afgelopen vrijdag een heerlijke "fruit pannenkoek" gemaakt voor mijzelf! 

Deze week staat in teken van de salades! De hele week zal ik salades maken waarin ik gebruik maak van seizoensgroenten. 

Omdat ik zelf veel fiets verbruik ik veel energie, mede door mijn werk ook mentale energie. Om dit aan te vullen wil ik zo gezond mogelijk eten, maar ook licht verteerbaar en vullend. Salades zijn hier perfect voor en wanneer je de juiste groenten gebruikt kun je bepaalde vitamines goed aanvullen! 

De laatste tijd vind ik het leuk om in plaats van een "gewoon" bord met avond eten meerdere kleine hapjes te maken. Op deze manier kan ik spelen met het bij elkaar brengen van meerdere smaken en structuren. Daarnaast als ik vol zit hoef ik mijn bord niet leeg te eten en kan ik de hapjes bewaren voor de volgende dag, bijvoorbeeld als lunch of als tussendoortje! 

Zoals sommigen misschien wel weten houd ik ervan om te trainen! Toen ik 4 jaar was ging ik op balletles en vanaf dat moment was ik verslaafd! Zo begon mijn reis, waarin een gezond lichaam centraal staat. Na de middelbare school, was ik (na een aantal pittige auditie rondes) aangenomen op de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. Hier begon ik aan de opleiding docent dans! 

Vier jaar lang was ik dagelijks bezig met beweging, goed zorgen voor lichaam & geest en daarbij ook de juiste voeding binnen krijgen.

De  (school) vakantie is voorbij en dat betekend dat de drukke dagen weer beginnen. Dagen waarin het makkelijk is om minder met je voeding bezig te zijn, want je komt na een lange dag werken thuis en moet vaak nog enorm veel doen. Of gedurende dag is het zo druk dat die rustige lunch, die eigenlijk zo belangrijk is voor je lichaam, een snel snack moment wordt. 

Het nieuwe jaar is van start gegaan en zoals elk jaar beginnen velen weer met nieuwe voornemens zoals een gezondere levensstijl, waaronder sporten en gezond eten, om die kilo's er weer af te krijgen. Vaak gaan we dan extreem van start en houden we dit niet lang vol. Want zeg nou eerlijk, plotseling aan een streng dieet beginnen en jezelf vanalles verbieden is toch ook niet leuk? 

Hallo!
 
Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Bibi Özdemir en ik ben blogger van HappyFoodHappyMe. Onlangs vroeg mijn schoonmoeder Marion mij om voor Maylight een voedingsblog bij te houden,  dit lijkt mij een super uitdaging!